Smart Patrol

Nieuwsbericht

Goed op de hoogte

Stappen gemaakt op de Amsterdam Drone Week

Vorige week kwamen bijna 3500 bezoekers naar de RAI in Amsterdam voor de Amsterdam Drone Week (ADW). Tijdens dit jaarlijkse evenementen wordt er kennis gedeeld over huidige luchtoplossingen, potentiële innovaties en regelgeving. Onderdeel van het programma was de NL Drone dag waarop de Nederlandse Drone sector bijeen kwam.

Sinds 2018 wordt elk jaar de Amsterdam Drone Week gehouden. Tijdens deze dagen komen belangrijke spelers uit verschillende industrieën, kennisinstituten en autoriteiten samen om kennis te delen. Het thema van dit jaar was ‘Innovatieve luchtmobiliteit die steden en regio’s verbindt’. Het evenement richtte zich op het verbeteren van transportopties en diensten zoals inspectie, noodhulp en beveiliging door drones. Het evenement trok dit jaar 3500 bezoekers uit meer dan 75 verschillende landen.

Op de beursvloer waren verschillende Nederlandse partijen te vinden. Zo was politie Nederland aanwezig om hun verschillende drone toepassingen en ontwikkelingen te tonen. Ook het Dutch Drone Platform presenteerde zich als 10 gezamenlijke testlocaties.

Dutch Drone Platform

De Nederlandse drone-testcentra presenteerden zich onder de naam Dutch Drone Platform. Het is een samenwerkingen van 10 verschillende testcentra verspreid door heel Nederland. De krachten zijn gezamenlijk gebundeld om te testen en kennisuitwisseling te bevorderen.

Drone2Go

Ook het testveld van Drone2Go in Nijmegen is onderdeel van Het Dutch Drone Platform. Vanaf deze testlocatie wordt gewerkt aan een publiek landelijk netwerk voor een snellere incidentrespons. Samen wordt er gewerkt naar het doel om vervolgschade te beperken, effectiever toezicht te houden en duurzamer ontwikkeling van autonome drones te stimuleren. Drone2Go is een innovatief samenwerkingsproject van Rijkswaterstaat met de politie, brandweer, ILT Aerosensing en de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit.

Leden van het Dutch Drone Platform

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang 4x per jaar onze nieuwsbrief

Gerelateerd nieuws