Smart Patrol

Over ons

Wie we zijn en wat we doen

Waarom Smart Patrol

Tijdig klaarstaan met de dienstverlening van morgen

Razendsnelle ontwikkelingen zijn de aanleiding om nu innovatie in te zetten. Om straks klaar te staan met de dienstverlening van morgen. Het gaat dan om groei transport, vaker overstromingsdreiging en droogte, nieuwe technologie en krapte op de arbeidsmarkt. Daarom zijn we gestart met het innovatieprogramma Smart Patrol. Gericht op het toekomstbestendiger maken van de netwerkdiensten.

Patrouillevaartuig van Rijkswaterstaat

Onze werkwijze

Vraaggestuurd, gericht op dienstverlening scheepvaart

Smart Patrol is gericht op het oplossen van urgente problemen, implementatie van slimme oplossingen en/of innovaties in de operatie. Denk hierbij aan de ontwikkeling van innovatieve technieken zoals drones, sensoren en slimme camera’s. We pakken projecten op als ze voldoende bijdragen aan onze innovatiedoelen en binnen 5 jaar maakbaar zijn. Binnen RWS wordt intensief samengewerkt met meerdere dienstonderdelen. We werken ook samen met diverse andere overheidsinstellingen, om doelmatige inzet van overheidsmiddelen te bevorderen.

Het Kernteam

Natuurlijk zijn er nog veel meer collega’s die ons dagelijks verder helpen

Een brainstormsessie van Smart Patrol

Wat we doen

We zoeken slimme oplossingen voor de operatie

We willen met innovatieve oplossingen de operators een nog veiligere werkplek bieden en de VTS-operators beter ondersteunen in veilige en efficiënte verkeersbegeleiding. We stimuleren de ontwikkeling van een autonome en op afstand vliegende drone. We onderzoeken mogelijkheden om de patrouillevaartuigen efficiënter in te zetten en zoeken een oplossing om het passeren van sluizen en stuwen veiliger te maken.

Onze teams

We maken daarbij gebruik van de kennis en ervaring in de operatie, we denken in mogelijkheden en leren door te doen. Verschillende afdelingen binnen Scheepvaart Verkeer dragen bij aan het succes van team Smart Patrol.

0

Aantal projecten

lopende projecten op dit moment

0

Betrokkenen

RWS collega's betrokken bij projecten

0

Marktpartijen

ketenpartners en marktpartijen

0 +

Jaren actief

met en voor de operationele collega's