Smart Patrol

Nieuwsbericht

Goed op de hoogte

Roadmap en BVLOS vlucht Drone2Go

Op 30 juni organiseerde Drone2Go opnieuw een bijeenkomst op het drone-testgebied in Nijmegen. Tijdens deze dag werd de roadmap voor de periode 2023 – 2025 gepresenteerd. Daarnaast stonden er verschillende indrukwekkende demonstraties op het programma, waaronder vluchten buiten het zicht van de piloot.


Roadmap Drone2Go

Drone2Go heeft in de afgelopen 3 jaren de markt uitgedaagd aan de hand van verschillende sprints. Tientallen marktpartijen hebben hier aan deelgenomen en hebben indrukwekkende resultaten opgeleverd. Om focus te behouden heeft Drone2Go haar roadmap voor 2023 – 2025 gepresenteerd. De focus ligt op 3 punten. Als eerste het Unmanned Traffic Management (UTM), een zeer geautomatiseerd vluchtverkeersbeheersysteem dat essentieel is voor drones om overal Beyond Visual Line of Sight (BVLOS) te kunnen vliegen. Daarnaast ligt de focus op het vormgeven van het landelijke netwerk van drone-in-a-box en de wet- en regelgeving omtrent vliegen buiten het zicht en de bijbehorende gegevensuitwisseling.

Introductie SkySync.io

Mapture presenteerde het nieuwe platform SkySync.io. Hiermee kan drone-data, inclusief beeld en positie, naar verschillende platformen worden doorgestuurd. De marktpartij Aeret toonde de integratie van dit platform binnen hun eigen omgeving.

Detectie ander luchtverkeer

Daarnaast hebben Mapture en Aeret gekeken naar het integreren van detectie systemen om BVLOS-operaties mogelijk te maken. Deze informatie werd gevisualiseerd op een dashboard. Voor de detectie van ander luchtverkeer is gebruik gemaakt van een zogenoemde Air!Squitter Jetvision ontvanger.

Demonstratie BVLOS vlucht

Airhub demonstreerde hun DJI Dock-integratie. Ze toonden aan hoe zij via hun Drone Operations Center op afstand kunnen vliegen met verschillende boxsystemen, waaronder de DJI Dock. Opvallend was de aansturing van een drone op afstand, volledig bediend via het toetsenbord op een computer. Naast de DJI drone in Almere werd gelijktijdig een drone missie uitgevoerd in Zagreb en in Groningen.

Prachtige voortuitgang

De demonstraties van vandaag hebben weer een prachtige vooruitgang laten zien. Er zijn indrukwekkende resultaten geboekt dankzij deze innovaties en de nieuwe roadmap. Steeds dichter komen we bij ons uiteindelijke doel: een landelijk dekkend drone-netwerk. Het enthousiasme en de inzet van alle betrokken partijen geven ons vertrouwen in de toekomst van drones in Nederland.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang 4x per jaar onze nieuwsbrief

Gerelateerd nieuws