Smart Patrol

Nieuws

Goed op de hoogte

Nieuwsbericht

Promotie en voorlichting over drones aan (basis)scholen

Gestimuleerd door Rijkswaterstaat brengt UAV+ bezoeken aan scholen om in het algemeen techniek maar in het bijzonder drone-gebruik bij de kinderen bekend te maken. Daartoe bezoekt UAV+ scholen in een wijde omgeving van Hoogerheide, waar we zijn gevestigd. Bij ons bezoek brengen we allerlei leuke spullen mee om daarover met de kinderen te praten en te laten zien.

Zo hebben we verschillende typen drones bij ons. We kunnen die ook laten vliegen, maar dan moet dat wel passen bij de locatie van de school. Desnoods kunnen we in de gymzaal of een aula o.i.d. vliegen met kleine droontjes. In onze bus, die boordevol schermen computers, camera met sterke zoom en radio zit nemen we ook een drone simulator mee. Daar kunnen de kinderen, na een korte uitleg, zelf mee aan de slag om te ervaren hoe het is om een drone te besturen. Door de inzet van een simulator is er geen gevaar voor botsingen, neerstorten of erger. Ook vertellen we wat er allemaal in de bus zit. Waarvoor we al die schermen hebben.

Natuurlijk vertellen we ook waar drones tijdens het werk voor worden gebruikt. Met talrijke leuke voorbeelden laten we zien hoe drones sommige dingen goedkoper, slimmer en veiliger kunnen maken. Natuurlijk vertellen we ook over hoe je het dronegebruik zelf ook veilig houdt. Hoe een dronepiloot ervoor zorgt dat voor een dronevlucht alles goed is voorbereid en dat we andere vliegtuigen niet hinderen. Maar ook dat we zoveel mogelijk dingen doen om het op de grond ook veilig te houden voor mens en dier die daar lopen en dat we geen spullen van anderen, zoals auto’s en gebouwen beschadigen.

Zo verzorgt UAV+ een leuk en leerzaam uur waarbij de leerlingen door actieve deelname het een en ander opsteken over techniek, veilig werken en natuurlijk over wat zijn nou drones en waarvoor kan je ze gebruiken.

Mocht een groep leerlingen nou zo enthousiast geworden zijn dat ze meer hierover willen leren, dan verzorgt UAV+ een les waarbij we wat gestructureerder en in meer in detail ingaan op een aantal aspecten omtrent het gebruik van drones. Dit past zeker goed in het kader van simulering van techniek in het basis onderwijs.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang 4x per jaar onze nieuwsbrief.

Gerelateerd nieuws