Smart Patrol

Nieuwsbericht

Goed op de hoogte

Primeur: Eerste drone-pakketlevering op een schip in Rotterdamse haven

Op 22 mei 2020 vond er een primeur plaats in de Rotterdamse haven: een drone heeft onderdelen afgeleverd op het grootste schip ter wereld, de ‘Pioneering Spirit’ van Allseas, dat in de Alexiahaven ligt ter voorbereiding van aankomende offshore activiteiten. Dit is de eerste keer dat een drone in Nederland een pakket aflevert op een schip.

Deze pilot is opgezet door Dutch Drone Delta, Allseas en het Havenbedrijf Rotterdam en heeft als doel te kijken of en hoe drone delivery een bijdrage kan leveren aan veiliger, efficiënter en goedkoper transport in de Rotterdamse haven. AirHub is de initiatiefnemer van de Dutch Drone Delta en doet de projectuitvoering van de pilots.

De Dutch Drone Delta is een coalitie van Nederlandse partijen, die kennis en kunde bundelen om drone toepassingen voor grootschalig vervoer en transport (Urban Air Mobility, UAM) in Nederland te realiseren. De Partners zijn Royal KLM, Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL), Royal Schiphol Group, Port of Rotterdam, KPN, a.s.r. verzekeringen, Antea Group, Space53 en Koninklijke NLR. Er wordt nauw samengewerkt met het Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat en Rijkswaterstaat. 

Bekijk de vlucht hieronder in het NOS journaal of op het jeugdjournaal.

 Ingrid Romer,havenbedrijf Rotterdam

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang 4x per jaar onze nieuwsbrief

Gerelateerd nieuws