Smart Patrol

Nieuws

Goed op de hoogte

Nieuwsbericht

Opleveringscontrole van drie professionele radarsystemen met behulp van een drone

Op 14 mei 2020 zijn drie professionele radarsystemen van Robin Radar uit Den Haag getest met behulp van een drone. De testen werden uitgevoerd op het terrein van de Westlandse Manege aan de dwarshaakpolder in Hoek van Holland. Dit is een ideale locatie om dit soort testen uit te voeren omdat er weinig ander vliegverkeer is en omdat dit gebied buiten de CTR van Luchthaven Zestienhoven ligt.

De testen bestonden uit het vliegen met een DJI Inspire op verschillende hoogten en afstanden. De locaties van de drone (hoogte en afstand en afgelegde route t.o.v. van de plaats van de radar) werden door de radarsystemen goed gedetecteerd en geclassificeerd zodat ze aan de specificaties voldeden.

Dronebedrijf RPASservices BV, gevestigd in het Dronelab van Dutch Drone Centre violanda Woensdrecht, voerde de drone vluchten uit conform de Nederlandse droneregelgeving. Totaal werden drie professionele radarsystemen getest en goed bevonden. Eén systeem wordt binnenkort afgeleverd bij Defensie en de andere twee systemen worden verzonden naar klanten in Azië.


Bij het Dutch Drone Centre Aviolanda op vliegbasis Woensdrecht worden ook droneopleidingen, testen en demonstraties met drones en aanverwante systemen (waaronder die van Robin Radar) uitgevoerd. Het is een ecosysteem waar dronebedrijven, opdrachtgevers, leerlingen van beroeps- en theoretisch onderwijs kennis kunnen maken met drones en de dataverwerking. Drones worden steeds vaker ingezet voor allerlei taken; zoals bruginspectie, het in kaart brengen van vogelnesten voor dat er gemaaid wordt, inspectie van zonnepanelen, incidentmanagement etc. Het testen van radarsystemen is weer een mooie nieuwe technische toepassing die snel uitvoerbaar en duurzaam is.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang 4x per jaar onze nieuwsbrief.

Gerelateerd nieuws