Smart Patrol

Nieuwsbericht

Goed op de hoogte

Frans skigebied gaat drone inzetten bij reddingsoperaties

Drones worden tegenwoordig niet meer alleen gebruikt voor het maken van mooie videobeelden. Al een aantal jaar zet men de apparaten ook in voor andere doeleinden. Bijvoorbeeld als hulpmiddel van de bergreddingsdienst. Ook Val Thorens gaat aankomende winter een drone inzetten. Onder andere bij reddingsoperaties van lawine-slachtoffers.

Drone voor reddingsoperaties

Val Thorens komt met iets nieuws deze winter. Het populaire Franse wintersportdorp gaat straks een drone inzetten die ondersteuning kan bieden bij reddingsoperaties. Dankzij speciale features kan men slachtoffers straks snel lokaliseren en kan er een goede analyse van het risicogebied worden gemaakt.

Twee digitale camera’s

De drone beschikt over twee ingebouwde camera’s. Eentje met thermal imaging, oftewel hittedetectie, de andere met een hele krachtige zoom (tot wel 180x). Die zoom maakt het mogelijk om elk stukje piste vanaf een grote afstand te kunnen bekijken. Daarnaast heeft de drone ook een speaker, waarmee de bergreddingsdienst eventuele veiligheidsinstructies kan geven.

Vliegen op ieder moment

Ideaal is dat de drone bijna altijd kan vliegen, mits de weersomstandigheden het toelaten. Op ieder moment kan ermee worden gevlogen naar een risicogebied of naar een gebied waar net een lawine is afgegaan. Dankzij de hittedetectie kan men straks eenvoudig slachtoffers lokaliseren en met behulp van de speakers kunnen er aanwijzingen aan het reddingsteam worden gegeven. Laten we hopen dat de drone mensenlevens gaat redden!

Wintersport in Val Thorens

Met een ligging op 2300 meter hoogte, mag Val Thorens zich het hoogste wintersportdorp van Europa noemen. Je hoeft je hier dan ook geen seconde zorgen te maken om de sneeuw. Het dorp is autovrij en de meeste accommodaties liggen aan de piste. Ideaal, zo hoef je nooit lang met je skimateriaal te slepen. Rondom Val Thorens vind je zo’n 150 km aan pistes. Uiteraard houd het daar niet bij op. ValTho is namelijk onderdeel van het gigantische skigebied Les Trois Vallées. Met ruim 600 km aan pistes is dit één van de grootste skigebieden ter wereld! Elke dag kun je mooie tochten skiën, er zijn voldoende leuke berghutten en er zijn genoeg mogelijkheden voor wintersporters van alle leeftijden en niveaus.

Drone als sleeplift

De ontwikkeling van moderne technologieën staat geen seconde stil. Dat geldt ook voor drones. In de toekomst kun je mogelijk ook nog iets anders doen met deze vliegende camera’s. Amazon heeft namelijk patent gekregen op een dronesysteem dat skiërs voort kan trekken (als sleeplift).

Bron: Skiinformatie

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang 4x per jaar onze nieuwsbrief

Gerelateerd nieuws