Smart Patrol

Nieuwsbericht

Goed op de hoogte

Drone2Go – samenwerking loont

Nieuwe technieken, gekoppelde systemen en samenwerking tussen partijen zorgen ervoor dat de ambitie van Drone2Go steeds beter wordt benaderd. Een landelijk dekkend netwerk van automatisch vliegende drones, die 24/7 kunnen worden ingezet bij incidenten. Afgelopen week hebben diverse partijen tijdens een sprintsessie op het praktijkgebied Nijmegen Tiel weer laten zien hoe we dit doel uiteindelijk kunnen bereiken.

De bijeenkomst werd afgetrapt met een workshop van Roel Reijnen van TIIN Capital, een fundmanager dat gebruik maakt van een netwerk van circa 1000 informal investors. Hierbij is ondernemerschap, kennis van de markt, technologie (uit het netwerk) en kapitaal van grote toegevoegde waarde voor de participaties. Als ondernemende investeerders geeft TIIN Capital versnelling aan groeigerichte bedrijven met actieve groei- en buy & build strategieën, waar innovatief ondernemerschap centraal staat om de next step te kunnen maken. Roel is een expert op het gebied van het veranderen van mindset en samenwerking. Hij benadrukte dan ook dat samenwerking, en dan met name met welke skills je het meest optimale team samenstelt,  één van de sleutels is voor succes.

De daaropvolgende sprint liet zien dat een drone van een andere partij door gekoppelde systemen kan worden bestuurd. Middels een API (Application Program Interface) worden gedeeltes van software met elkaar gedeeld, waardoor men onderling gebruik kan maken van deze gedeelde software. Op deze manier kon de ‘drone-out-of- the-box’ van Mapture bijvoorbeeld door een andere partij worden bestuurd naar een aangegeven plaats. Zo liet Airhub zien dat zij naast de drone van Mapture in Nijmegen, ook de drone van AVY in Valkenburg konden aansturen. Een mooi voorbeeld van optimale samenwerking.
“De mogelijkheid om op deze manier te oefenen in het praktijkgebied en samen te werken met andere partijen is echt uniek”, aldus Thomas Brinkman van Airhub.

Ariea Vermeulen, coördinator drones bij RWS, is tevreden. “Het is mooi om te zien hoe partijen elkaar steeds beter weten te vinden en er weer nieuwe samenwerkingsverbanden ontstaan.” Zij kijkt dan ook uit naar de volgende sprintsessie, die gepland staat voor 9 december. Deze dag zal in het teken staan van de robuustheid van een viertal systemen en vooruitkijken naar wat er in 2022 op de planning staat.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang 4x per jaar onze nieuwsbrief

Gerelateerd nieuws