Smart Patrol

Nieuws

Goed op de hoogte

Nieuwsbericht

Drone2Go bereikt nieuwe mijlpaal!

Bij Drone2Go keken ze er al een tijdje naar uit. Maar nu was het dan eindelijk zo ver… de eerste BVLOS (Beyond Visual Line of Sight) vlucht. Onder toeziend oog van een afvaardiging van product owners van Drone2Go (Politie, Brandweer, NVWA, ILT Aerosensing en Rijkswaterstaat) demonstreerde een consortium van Dronematrix en Mediaan de eerste vlucht in het in november vorig jaar geopende praktijkgebied Nijmegen-Tiel.

Sprint 9
Tijdens sprint 9 toonden een viertal marktpartijen en consortia hun nieuwste ontwikkelingen voor de autonoom vliegende drone-out-of-the box. De komende maanden wordt de robuustheid van de diverse systemen getest. De oplossingen die werden gepresenteerd waren uiteenlopend. Zo presenteerde Robor Electronics een drone-out-of-the-kliko, die zij nu al inzetten voor het beveiligen van bedrijventerreinen.

Dit systeem zal samen met het systeem van het consortium NestDeck (Nest-Fly met Deck180) in Enschede worden getest. De systemen van zowel Mapture als AVY worden als eerste in Nijmegen beproefd.

Sprint 10
Sprint 10 stond in het teken van de langverwachte BVLOS vlucht. Een vlucht op afstand waarbij de drone buiten het gezichtsveld van de dronepiloot wordt ingezet. Het consortium van Mediaan en Dronematrix liet zien hoe een drone automatisch naar de plaats van bestemming vloog, zonder dat hij continue zichtbaar was. Op het computerscherm was te volgen hoe de drone beelden maakte van een op grote afstand varend schip op de Waal. Een geslaagde eerste lange afstandsvlucht!

We vroegen Marco Peters van Mediaan hoe hij deze dag ervaren heeft. “Een verrassing in positieve zin. We hadden een duidelijke opdracht, en het was zeer interessant te zien hoe de aanwezige bedrijven op verschillende manieren de opdracht hadden ingevuld.  Er was een open interactie met alle aanwezigen. Een heel goed leerproces, hoe we samen beter kunnen worden.”
Mark de Haan van Aeret over deze demodag: “Super, leuk, hier doen we het voor!” Op de vraag wanneer hij samen met Mapture en Aurea BVLOS gaat vliegen antwoordt hij lachend: “ik hoop zo snel mogelijk. Het begin is al gemaakt.”

De volgende sprintsessie staat gepland op 13 juli 2021.

Ook de regionale omroep in Nijmegen RN7 maakte nog een impressie.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang 4x per jaar onze nieuwsbrief.

Gerelateerd nieuws